iPhone 5C va fi prea scump pentru europeni

Se anunta ca iPhone 5S poate fi prea scump pentru consumatorii si fanii europeni, luand in considerare smartphone-urile produse de Samsung sau HTC.

iPhone 5S este creat de natura de a face senzatie in Europa, chiar inainte de lansarea sa oficiala. Acest lucru este afirmat de catre Stephane Richard, CEO al France Telecom: urmatorul model de iPhone poate fi prea costisitoar pentru buzunarele fanilor din Europa, fapt pentru care trebuie sa ne gandim foarte bine daca se merita sau nu sa renuntam la iPhone 5 pe 5S.

In materie de pret iPhone 5S in Europa, se anunta de specialisti ca acesta ar putea ajunge undeva la 925 de euro, o suma prea mare pentru salariile din acest continent, astfel putem afirma ca doar persoanele de afaceri si l-ar putea permite.

Criza economica cu siguranta s-a simtit, mai ales in Europa. Din aceasta cauza, utilizatorii sunt obligati sa-si schimbe obiceiurile lor de cumparare, in ceea ce priveste detrimentul Cupertino. Politicile de tarifare alese de Apple, de fapt, ar fi nesustinute si ar putea duce multi clienti din sectorul iOS catre smartphone-urile cu sistem de operare Android.

Acest lucru il spune si Richard: “Suntem intr-o perioada de schimbare in comportamentul consumatorului. Exista mai putini clienti in cautarea celor mai recente si celor mai bune gadget-uri si tot mai multi utilizatori sunt in cautarea produselor la preturi mici. Probabil cu lansarea iPhone-ul urmator acest lucru va fi deosebit de evident. De asemenea, vanzarea unui telefon de 600 dolari este din ce in ce mai dificila, mai ales moment in care clientii sunt axati pe pret si nu pe calitate. Cu exceptia a catorva sute de oameni care vor cumpara cele mai recente iPhone, pentru o mare parte din fanii care se afla la ora actuala, va fi foarte dificil.”

Insa, nu trebuie sa disperam. Cu siguranta acestea sunt doar niste zvonuri pentru a starni fanii Apple, insa cu siguranta compania nu ii va dezamagi pe acestia si ii va surprinde placut cu noul model, la fel cum a facut pana acum.