Ghid pentru vara: cum sa asortezi cizmele unei tinute de vara

Ghid pentru vara: cum sa asortezi cizmele unei tinute de vara

Pe masura ce timpul trece, pe masura ce fiecare zi din calendar se scurge, pe masura ce fiecare luna de iarna trece, ne apropiem cu pasi repezi catre anotimpuri mai calde, mai incalzite.

Pe masura ce se intampla asta, renuntam la hainele calduroase si reintroducem an de an in garderoba noastra hainele subtiri, rochii vaporoase, pantaloni scurti si triocuri, care mai de care mai colorate si mai subtiri. Totusi, in toata nebunia asta a hainelor din ce in ce mai subtiri si sumare, nu renuntam la cizme.

E drept ca de data asta vorbim de cizme de vara, in care piciorul nu se incalzeste si nu transpira. Cizmele de vara se diferentiaza fata de cele de iarna prin materiale si modele; daca iarna avem cizme bine captusite la interior, pe timp de vara cizmele sunt facute din materiale cat mai lejere si necaptusite la interior.

Ba mai mult, pentru un plus de confort pe timp de vara, modelele trebuie sa fie neaparat perforate si decupate.

Totusi, ce modele se poarta in vara asta?

Cizmele cu toc inalt, carambul inalt si perforat in culori calde de bej, maro, casea cu lapte si neaparat alb. Daca cizmele sunt si despicate la varf, cu atat mai bine pentru ca ofera un mai mare confort in zilele calduroase.

Modelul acesta este ideal pentru tinute elgante de seara, pentru mers in club si asortat la rochite vaporoase sau pantaloni scurti; acelasi model da la fel de bine si cu jeans lung in zilele de vara mai racoroase sau seara tarziu.

Cizme de vara fara toc, in aceleasi nuante de mai sus dar de data asta de purtat ziua la pantaloni scurti si tricouri. Poti purta cu succes cizmele de cauciuc cu toc sau fara, daca vremea de afara este una ploioasa; neaparat de asortat cu jeans lung bagat in cizma.

Alege si botine de vara pentru un look smart casual; evita insa culorile inchise pentru ca vara este prin definitie un anotimp cald, cu o explozie de culori calde si nuante neon. Tot in vara asta mizeaza pe cizme cu franjuri, cu multe curele, catarame si tinte.