Festival George Enescu – Bilete 2011

Festival George Enescu – Bilete 2011

Acest Festival a fost facut pentru prima data la 3 ani dupa moartea artistului. La primele editii ale concursului acesta se tinea din 2 in 2 ani, dar din motive financiare  s-a decis ca acesta trebuie facut mai rar.

In cursul acestui festival am avut invitati precum Filarmonica din Viena, dirijată de Herbert von Karajan, Filarmonica din Stackholm, dirijată de Sergiu Celibidache, Filarmonica din Londra, dirijată de Sir John Barbirolli si asa mai departe.

In acest an din cate am inteles dirijorul este roman, unul dintre cei mai buni din lume. Chiar daca multi sustin ca Romania nu mai detine valori cu care sa se prezinte  Europei si nu numai, de aceasta data tin sa va contrazic. Romania este o tara plina de talente, am vazut acest lucru in lumea intreaga unde se gasesc romani.

O sa va fac cateva exemple care o sa va convinga ca am dreptate. In Spania am avut un cantaret de opera ce era un simplu muncitor pe santier. In Polonia il avem pe Bogdan Ota , pianistul care a impresionat intreaga Europa cu operele sale. Lista poate continua si cred ca nici pana dimineata nu as termina de scris, de aceea va invit sa vedeti acesti festival George Enescu.

Locatia din acest an este la Sinaia, de aceea va invit cu toti sa va urcati in tren si masini si sa mergeti la acest festival organizat in cinstea celui mai mare muzician roman : George Enescu wikipedia.