Cum se pregateste drobul de miel
Odata cu venirea acestei mari sarbatori Crestine, majoritatea gospodinelor trec la treaba si incep sa pregateasca cele mai gustoase retete culinare pentru invitati si propriile familii. Intrebarea fireasca ar fi : ce retete pregatesc gospodinele pentru a-si surprinde apropriatii ?
De cele mai multe ori acestea apeleaza la preparate traditionale precum ouale rosii si cozonacul sau chiar o friptura de miel. Traditia spune ca la masa de paste este indicat sa consumam intr-un mod limitat carne si preparate de miel. O alta reteta la mare cautare in aceasta perioada este chiar drobul, ce trebuie pregatit neaparat cu carnea provenita de la miel.
Pentru a pregati un drob de miel ai nevoie de :
Maruntaiele de la un miel (cca 500g) 2 oua fierte, 2 oua crude, 1 felie paine muiata in lapte, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 lingura smantana, sare, piper dupa gust, prapurul sau o foaie de taitei, ulei pt. uns tava.
Modul de preparare nu este foarte complicat, nu trebuie decat sa fierbi maruntaiele in apa cu sare pentru o perioada de circa 30 – 40 minute. Cand acestea s-au racorit trebuie tocate impreuna cu felia de paine. In cazul in care doresti o forma mai exacta poti taia inima si ficatul cu cutitul. Dupa care adaugati ouale crude, smantana, sarea , piperul in functie de gust, verdeata pe care tocmai ati tocato marunt, ceapa care trebuie sa contina si coada verde.
Toata aceasta compozitie trebuie amestecata, dupa care se unge o tava sau o forma dupa placul d-vs. Prapurul se spala si se aseaza in tava d-vs dupa care se pune 1/2 din umplutura si ouale fierte. Dupa care nu trebuie decat sa adaugati restul umpluturii, se baga la cuptor si se lasa pentru o perioada de circa 30 minute.