Cum sa scap de dependente?

Vine o zi cand niciun medicament de alinare, uitare, amortire, tampire, nu te mai poate ajuta sa scapi de ceea ce dintr-o data devine un vulcan interior ce s-a activat si se pregateste de eruptie: propriul tau suflet care e satul de bullshit.

Cat alcool pot sa bagi in tine? Sau mancare? Sau droguri? Sau jocuri?

Cat iti ia pana la momentul cand trebuie sa cresti doza din drogul preferat ca sa obtii acelasi efect de linistire, alinare si pace de foarte scurta durata dar fara de care nu stii cum ai putea sa mai supravietuiesti o zi? Cat dureaza pana cand aceasta crestere constanta nu mai poate fi sustinuta?

Cat timp poti sustine 12-14 ore de munca si activitate pe zi in numele progresului financiar, al carierei si al unui viitor linistit si implinit pana cand iti dai seama ca defapt te indepartezi de acel viitor utopic?

Cat pot sa tragi de oamenii cu care ai relatii ca sa vina de urgenta sa te mangaie pe capsor pentru ca ai avut o clipa in care ai tras cu ochiul in lumea ta interioara si ai vazut toate nesigurantele, fricile si demonii cu care amani intalnirea inevitabila?

Cate maratoane e nevoie sa alergi, cati munti trebuie sa urci, cate tari ai nevoie sa vizitezi, cat sex ai nevoie sa faci compulsiv ca sa realizezi ca oricat de mult ai impresia ca fugi, oricat de departe, de confruntarea cu tine nu ai scapare?

Cate boli e nevoie sa faci, boli care se repeta din nou si din nou, pana cand devin cronice, ca sa intelegi mesajul care a fost tot timpul acolo: transforma-te pe tine si felul in care traiesti, acum, aici, urgent!

tu-esti-activa-sau-sedentara-afla-ce-dieta-ti-se-recomanda

Unii sunt mai rezistenti la chemarea sufletului si se apara mai bine, altii mai putin, dar inevitabil, macar odata in viata, ora adevarului vine.

Cand transformarea vine, cand lumea se destrama, cand fundatia ta interioara se prabuseste, e important sa stii un lucru.

Chiar daca nimeni nu va merge in locul tau pe drumul ce iti apartine, doar fiind onest, sincer si smerit, poate pentru prima oara de la nasterea ta, vei gasi ajutorul si alinarea adevarata in oamenii din jur si iti vei gasi propriul trib.

Exprima-ti suferinta, fricile, si nesigurantele. Devino vulnerabil. Te vor judeca, vor rade de tine si te vor umili, asta ca bonus la suferinta ta deja uriasa.

Insa pentru fiecare 100 de ignoranti plini de ura, vei gasi un prieten, o prietena.

Un confident.

Si acest confident va face diferenta.

Si daca e ceva de care demonii interiori se tem cel mai tare, este sa dai glas lumii interioare, sa aduci lumina in intuneric, sa impartasesti si sa te deschizi in fata ta precum si a altui suflet.

O simpla incurajare, sa continui, sa nu te opresti pentru ca ai tai sunt cu tine. e tot ce vei avea nevoie pentru ca sa te ridici din tarana si sa incepi sa traiesti cu adevarat.