Cum alegi un frigider nou?

Hotpoint-EBM18220F-colajAtunci cand frigiderul vechi nu mai merge, primul instinct este sa apelezi la http://www.reparatii-frigorifice-chirita.ro/  pentru a elimina cat mai multe cheltuieli. De regula, pentru reparatii uzuale nu trebuie sa scoti foarte multi bani din buzunar. Exista si situatii in care nu se mai poate face nimic, insa, pentru frigiderul tau. In aceste conditii, singura solutie este un frigider nou.

Cum alegi, insa, un frigider nou, in conditiile in care oferta de pe piata este una uriasa. Ce anume conteaza cel mai mult si cum faci sa nu cheltuiesti o avere?

Marimea si tipul frigiderului

In priul rand trebuie sa decizi ce tip de frigider achizitionezi si cat este de mare. Poti opta pentru combina frigorifica sau pentru un frigider clasic si poti alege o solutie cu o usa sau cu doua usi. Este important sa calculezi cu atetie capacitatea de care ai nevoie. Exista frigidere cu o capacitate de stocare de pana la 400 de litri, insa preturile lor crest destul de mult.

Daca tii cont de partea estetica, poti lua in considerare un frigider incorporabil. Este o solutie din ce in ce mai adoptata si se integreaza perfect in mobilierul tau.

Tehnologia frigiderului

Poate ceea ce conteaza cu adevarat este modul in care frigiderul se comporta. Piesele componente decid eficienta si consumul aparatului, fiind necesar sa se tina cont de:

  • Compresor. De regula, frigiderul are unul sau doua compresoare iar compresorul este inima intregului aparat. Acesta pompeaza agent refrigerant si garanteaza functionarea normala. De regula, in cazul combinelor frigorifice sau in cazul frigiderelor de dimensiuni mari exista doua compresoare.
  • Modul de dezghetare. Pentru frigiderele clasice, singura varianta de dezghetare era cea manuala, in care trebuia sa lasi aparatul scos din priza o zi intreaga. Astazi poti alege intre mai multe tehnologii interesante, cum ar fi dezghetarea automata, care elimina umezeala si gheata fara a necesita oprirea frigiderului sau tehnologia no frost, care este o solutie moderna ce raceste interiorul frigiderului cu aer rece si uscat.
  • Protectie anti bacteriana. Nu toate bacteriile mor la temperaturi scazute, asadar, un frigider cu protectie antibacteriana este mai mult decat bine venit.