Cum alegem o centrala noua?

centrala termicaA sti cum sa alegem o centrala termica noua face bine atat casei, cat si ambientului.

Noile tehnologii de produse pentru incalzire sunt tot mai folosite si ne aduc aminte de faptul ca vechea centrala termica mai trebuie inlocuita- deci, a sti cum sa alegem o noua centrala este fundamental. Incepand cu 2015, in Uniunea Europeana este activa prima faza de mari transformari de pe piata aparatelor destinate incalzirii, fapt pentru care va fi obligatoriu sa respectam niste limite minime in ceea ce priveste eficienta energetica, atat pentru noile instalatii interne, cat si pentru generatoarele termice.

Exista, deci, diverse motive pentru a inlocui instalatia de incalzire si pentru a alege o centrala termica noua si mai ecologica, a carei perioade medii de functionare este de 15-20 de ani. In plus: noile generatoare sunt mai eficiente, deci permit o economie de energie care amortizeaza cheltuielile de inlocuire in cativa ani; ard mai bine combustibilul si polueaza mai putin; centrala veche necesita tot mai multe costuri de intretinere; substitutia cu o centrala mai noua si cu o mai buna eficienta contribuie la cresterea valorii imobilului.

Pentru inceput, incercati sa va ganditi ce tip de generator de caldura va trebuie si cu ce putere, masurata in kilowatti. Pentru aceasta este important sa intelegeti daca centrala va servi numai pentru incalzirea ambientului sau va fi necesara si pentru incalzirea apei menajere- si de cele mai multe ori este asa. Principalii factori de luat in calcul sunt spatiul si nevoia termica.

Centrala termica in condensatie pare a fi cea mai buna solutie si este tot mai mult folosita in Franta, Belgia, Spania si Italia. Sunt, in general, cele etichetate cu patru stele, deci cu cel mai mare randament pentru economia de energie si bani. In orice caz, este necesara o informare prealabila, intrucat nu se potriveste pentru toate tipurile de incalzire. Sunt de preferat instalatiile de incalzire prin paviment, unde temperaturile agentului din retur sunt foarte joase, deci este posibila recuperarea energiei din fumul de evacuare (circa 10%).

Chiar daca si producatorii sunt informati, se poate intampla ca modelul ales sa aiba mufele pentru apa calda si rece inversati fata de vechea centrala. Daca este asa, in cea mai mare parte a cazurilor nu este nevoie de lucrari de zidarie, fiind suficient sa incrucisam flexibilele care ies din perete.

Pentru a cumpara o centrala termica, fie in condensatie, fie una traditionala, adresati-va unui centru autorizat, cum ar fi centrale termice Berluni, unde veti intalni o oferta bogata si cu o asistenta tehnica de incredere.