Componentele panourilor solare presurizate integrate

integr005Panourile solare sunt elemente din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor casnici iar motivele sunt evidente : sunt solutii care pot aduce energie aproape gratuita, sunt ecologice si sunt usor de montat. Piata panourilor solare se mareste pe zi ce trece si exista un numar de site-uri in crestere care vand asa ceva.

Daca vrei sa achizitionezi un panou solar esti pus in fata unei diversitati foarte mari : panouri solare presurizate, panouri solare nepresurizate, panouri solare plate, inclinate, integrate, neintegrate…o diversitate mare care te poate incurca.

Dintre toate panourile, cele mai populare sunt panourile solare presurizate integrate. Desi sunt ceva mai costisitoare decat cele nepresurizate, acestea sunt mult mai eficiente si pot face fata oricaror solicitari venite de la utilizator.

Din ce sunt compuse aceste panouri solare?

  • Tuburi colectare. Sunt cele mai importante componente ale lor si sunt cele care preiau caldura solara pentru a o transmite mai departe, catre apa. Heat pipe-urile preiau radiatiile solare, le transforma in energie termica si le trimit catre boiler pentru a incalzi apa.
  • Boilerul . De regula, in componenta unui panou solar presurizat intra un boiler din inox. Este extrem de important sa se foloseasca boilere de inox, deoarece inoxul nu este un bun conductor al energiei termice, asadar, va pastra apa calda in interior pentru o perioada lunga de timp.
  • Suportul. Atat boilerul cat si panoul solar propriu zis stau pe un suport care este realizat din materiale foarte rezistente, pentru a face fata tuturor solicitarilor.
  • Controlerul. Este dispozitivul care ii ofera control total utilizatorului. De aici se poate monitoriza apa calda din boiler si se poate controla modul in care functioneaza intregul sistem.
  • Supapele de siguranta. Sunt alte elemente foarte importante, care asigura utilizatorul ca nu se depaseste presiunea maxima suportata de boiler si ca nu se atinge punctul de fierbere al apei.
  • Rezistenta electrica. Panourile solare pot fi dotate si cu o rezistenta electrica cu rolul de a incalzi apa in zilele in care tuburile panoului nu fac fata si nu pot duce apa la temperatura dorita.

Care sunt avantajele unor astfel de panouri solare?

Principalul avantaj este raportul calitate-pret, care este unul extrem de tentant. Panourile solare presurizate sunt foarte eficiente, sunt rezistente in timp, putand face fata fara probleme la zeci de ani de utilizare si sunt ecologice, ceea ce poate atrage foarte multi iubitori de natura.