Celulele stem au super puteri stiai ?

Ce sunt celulele stem ?  Putem spune ca celulele stem sunt cea mai importanta particica a corpului uman. Dupa spusele doctorilor dar si a persoanelor de specialitate aceste celule ale unui embrion pot da nastere oricarui tip ce celula prezenta in corpul uman ( exista circa 220 de tipuri de celule ), tesut si organ din corpul fatului.

Acestea sunt “super puterile ” unei celule stem si nu doar atat. Acestea se pot se pot reproduce intr-un numar infinit si pot regenera dintr-o celula veche in una noua.

Cele 2 categorii  principale din care se alcatuiesc celulele stem : cele embrionare si cele  adulte. Celulele stem embrionare  au drept origine un embrion iar acestea fac parte din primul pas al dezvoltarii umane. Aceste celule au obiectivul sau chiar mai mult obligatia de a alcatui diferite tesuturi din care este “compus” fatul.

Cat despre celulele stem adulte, acestea se mai gasesc in multe parti ale corpului precum : inima, oase, creier si asa mai departe. Aceste celule ce au o continua regenerare ne ajuta sa ne revenim dupa diverse boli de care am avut parte in ultima perioada.

De aceea, persoanele cu diferite boli precum cancerul, boala Crohn dar si diverse boli genetice sunt interesati de orice forma de recoltare celule stem pentru vindecarea bolilor precizate precedent.