Ce se sarbatoreste de Craciun

Astazi, am urmarit cateva videoclipuri incat nu stiam ce sa fac sa rad sau sa plang? Avand in vedere ca nu mai sunt decat cateva saptamani pana la sosirea Craciunului, m-am gandit sa postez un articol in care sa va explic ce se sarbatoreste de Craciun pentru a sti sa dati un raspuns promt atunci cand cineva va intreaba.

Sarbatorita pe 25 decembrie in calendarul gregorian si pe 7 ianuarie in calendarul vechi, Craciunul celebreaza Nasterea Domnului Iisus Hristos, este una dintre cele mai importante sarbatori din an pe langa Paste, Rusalii si Vinerea Mare.

Crestinii sarbatoresc Craciunul pe 25,26 si 27 decembrie, iar in noaptea dintre 24 si 25 decembrie copiii se pot bucura de cadourile aduse de Mos Craciun, insa Mos Craciun nu are niciun legatura cu Nasterea Domnului, ci este doar o traditie pe care crestinii o urmeaza in ficare an.

Atat credinciosii cat si cei necredinciosi impodobesc in fiecare an Bradul, cumpara cadouri pentru cei dragi si pregatesc bucate alese pe care le servesc la pranz in ziua de 25 decembrie.

filme de craciun

Preparatele specifice pentru Craciun la romani sunt preparate din carne de porc precum carnati, caltabos, toba, friptura din carne de porc etc, cozonac si prajituri la care nu poate lipsi vinul rosu si cel alb servite de obicei fiert cu putina scortisoara si boabe de piper.

De asemenea, de Craciun copii obisnuiesc sa mearga cu colindul si Steaua pe la casele vecinilor pentru a le aduce acestora zambetul pe buze si pentru a-i anunta de Nasterea Domnului.

In concluzie, ceea ce trebuie sa retineti este ca pe data de 25 decembrie si anume de Craciun, crestinii sarbatoresc Nasterea Domnului Iisus Hristos.