Beneficiile necunoscute ale unui stil de viata sanatos

Se vorbeste destul de des ca e bine sa ducem un stil de viata sanatos, sa consumam cat mai multe fructe si legume, sa nu facem exces de zahar, sare sau grasimi si sa facem cel putin 30 de minute de sport. Toate aceste lucruri te ajuta sa iti pastrezi sanatatea si sa arati bine. Totusi genul acesta de gandire este limitata, deoarece un stil de viata sanatos poate sa-ti aduca mult mai multe beneficii decat crezi. In acest articol iti voi prezenta aceste beneficii si voi incerca sa te conving de ce este esential sa adopti un stil de viata sanatos, indiferent de care este scopul tau in viata.

Unul dintre putinele lucruri stiute de oameni este ca sportul si o dieta corespunzatoare te pot ajuta sa te vindeci de depresie si sa fii mai fericit. Este destul de simplu. In momentul in care facem sport, corpul nostrum emana dopamina, o substanta care ne face mai fericiti. Am putea spune ca sportul e un fel de drog natural.
Din punct de vedere al alimentatiei, consumul de vitamine din complexul vitaminei B ne apara impotriva depresiei, in timp ce absenta lui este una din cauzele din care apare depresia.

kloriiUn alt beneficiu foarte important al unui stil de viata sanatos este capatarea autocontrolului. Daca reusesti sa te controlezi in ciuda poftelor si a momentelor de slabiciune si reusesti sa iti impui sa faci sport zilnic, vei reusii sa te controlezi si in alte aspecte ale vietii cum ar fi dedicarea pentru un anumit proiect, job sau pentru o anumita idee.
In cartea “Think and Grow Rich” de Napoleon Hill este mentionat ca unul dintre lucrurile pe care oamenii ce esueaza sa isi atinga un anumit scop il au in comun este excesul, care se poate maniesta fie prin droguri, alcool sau alimentatie. Fie ca ne place sau nu, excesul de orice fel este daunator. Daca iti doresti sa stii cam cat ar trebui sa mananci astfel incat sa nu se considere ca faci exces, poti incerca urmatorul site: https://klorii.ro/calorii-consumate . Tot acolo vei gasii si numarul de calorii din alimente, pentru a iti putea face o dieta corecta.

Cel mai important aspect al alegerii unui stil de viata sanatos pe care l-am observat cred ca este cultivarea ambitiei. In momentul in care te angajezi sa urmezi un anumit stil de viata sanatos, este neesar sa ai o ambitie de fier pentru a reusi.  O ambitie puternica te poate ajuta sa traversezi numeroase obstacole atat legate de alimentatie dar si de viata personala.

Printre beneficiile importante ale urmarii unui stil de viata sanatos se afla si increderea capatata prin autocontrol si prin progresul obtinut din antrenamentele sportive. Aceasta calitate este din ce in ce mai greu de obtinut in ciuda faptului ca ea sta la baza marilor succese.

Ultimul beneficiu pe care am sa-l precizez este ocuparea timpului liber. De cele mai multe ori cand avem timp liber alegem sa ni-l petrecem cu activitati ce nu doar ca nu ne ajuta sa crestem ca persoana, dar chiar ne dauneaza. Aminteste-ti de cate ori ai decis ca mai bine stai sa te uiti la un serial si sa mananci o ciocolata in loc sa citesti o carte dupa ce ai alergat 3 kilometrii.

Acestea ar fi, pe scurt, o parte din beneficiile pe care un stil de viata sanatos le poate aduce in viata ta. Lista este mult mai lunga dar te voi lasa sa le descoperi singur pe restul.