Anotimpurile in Bucuresti, ce e de facut in fiecare perioada a anului in capitala Romaniei

Cei care doresc sa cunoasca mai bine capitala Romaniei, pentru ca au auzit ca este un oras cosmopolit, ieftin si dinamic, se vor bucura din plin de fiecare moment pe care il vor petrece aici. Totusi, inainte de o vizita in Bucuresti, www.vremea-bucuresti.ro recomanda o analiza atenta a perioadei in care urmeaza sa se intample aceasta. Vremea in Bucuresti este destul de atractiva, poate ajunge la diverse extreme, in functie de perioadele anului.

Turistii care au bifat Bucurestiul ca destinatie viitoare, trebuie sa verifice prognoza meteo si sa aiba tot timpul la indemana o aplicatie care poate sa spuna vremea pe ore in Bucuresti. Nu de alta, insa este bine sa fie pregatita umbrela atunci cand este nevoie de ea.

Cum sunt anotimpurile in Bucuresti?

bucuresti anotimpuri vreme

Foarte echilibrate. In principiu, exista 3 luni de primavara, 3 luni de vara, 3 luni de toamna si 3 luni de iarna, care isi respecta destul de bine personalitatea.

Primavara tine din Martie pana in Mai si, daca martie poate sa fie o luna destul de iernatica, cu ninsori ce alterneaza cu zilele insorite, Aprilie si Mai sunt o explozie de culori si de viata. Sunt lunile perfecte pentru a vizita orasul, mai ales daca se doreste o vizita la Muzeul Satului sau intr-unul dintre principalele parcuri de aici.

Odata cu venirea verii, Bucurestiul devine din ce in ce mai liber, in conditiile in care sunt foarte multi studenti care pleaca si foarte multi bucuresteni care aleg sa se relaxeze in alte zone din tara sau strainatate. Este un alt anotimp frumos si colorat, insa poate sa fie destul de coplesitor din punct de vedere al caldurii. Iunie este o luna potrivita pentru vizita.

Toamna schimba culorile verii, aducand nuante cu adevarat incredibile, insa vine la pachet cu intoarcerea tuturor celor plecati. Temperatura pe timp de toamna este foarte placuta iar orasul are o agitatie foarte placute. Este anotimpul in care se organizeaza cele mai multe piese de teatru, concerte si evenimente.

Daca ar fi sa fie evitat un anotimp in Bucuresti, acesta este iarna. De foarte multe ori, iernile sunt blande in capitala Romaniei, insa chiar si asa, in multe zile din an precipitatiile vin sub forma de ninsoare. Acest lucru inseamna o adevarata nebunie pe strazi si daca temperaturile depasesc 0 grade Celsius, foarte multe balti si zapada semi topita.

Merita vizitat Bucurestiul?

Cu siguranta, da! Este un oras care atrage prin diversitate, atat atunci cand vine vorba despre oameni, cat si atunci cand vine vorba despre obiective turistice si anotimpuri. De asemenea, pentru foarte multi straini este un oras necunoscut, care ascunde adevarate comori turistice. Chiar si pentru bucuresteni este un oras necunoscut, asadar, merita sa fie descoperit.