Alternative pentru o zi ploioasa. Cu ce jocuri ii captati atentia celui mic

Copilul dumneavoastra este plin de energie, nu vrea sa stea intr-un loc si nu stiti cum sa ii captivati atentia intr-o zi in care nu poate fi scos la plimbare in parc deoarece vremea nu este una foarte buna? Vreti sa va simtiti mai relaxati ca parinti si sa va bucurati alaturi de cel mic de momente foarte frumoase? Atunci trebuie sa stiti ca cel mic poate fi foarte interesat de jocurile de acasa.

Ce presupun aceste jocuri de acasa? Ei bine, acestea nu sunt nimic altceva decat metode de petrecere a timpului liber si in acelasi timp, metode pentru ca cel mic sa mai invete cate ceva.

Ati ramas in pana de idei si copilul dumneavoastra incepe sa se zbenguie prin casa? Este foarte simplu sa ii captati atentia. Cumparati de la orice librarie un set de jocuri cu pioni. Daca aveti baietel atunci asigurati-va ca plansele de joc au modele de masini, mingi sau orice alte lucruri de care este interesat acesta, iar daca aveti fetita, cumparati jocuri cu imprimate cu papusi, fluturasi si floricele.

Cu aceste jocuri de genul vechiului joc ,,Nu te supara frate“, copilul va invata cum sa reactioneze atunci cand pierde si cum sa reactioneze atunci cand castiga un joc, numai ca intr-o maniera mult mai interesanta, deoarece desenele planselor il vor captiva cu siguranta.

Daca copilul dumneavoastra este mai mare, atunci puteti sa il invatati sa joace remi sau alte jocuri logice. Va fi foarte interesat sa descopere regulile acestui joc si va fi o placere atat pentru el cat si pentru dumneavoastra sa jucati una, doua sau chiar trei partide pe zi de remi.

Deasemenea va fi foarte interesant pentru el sa invete si jocuri de cultura generala. Jocul ,,TOMANAP“ pe care l-ati jucat si dumneavoastra in copilarie va fi o distractie educative si pentru el.

Este foarte simplu sa ii captati atentia copilului dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa…aveti rabdare.