Semnele de circulatie, centrul universului de sofer

images (5)Daca acum 50-60 de ani traficul aproape oriunde in tara era extrem de aerisit si semnele de circulatie, in cele mai multe cazuri, erau puse doar ca sa fie, astazi acestea sunt de o importanta majora si reusesc sa fluidizeze circulatia pe drumurile tarii si sa scada riscul de a fi provocate accidente.

In plus, examenul auto este din ce in ce mai dificil, odata cu inmultirea autovehiculelor iar semnele de circulatie decid daca un om trece acest examen, fie ca este vorba de cel teoretic, fie ca este vorba de cel practic.

Desi exista doar o serie de semne de circulatie care sunt folosite extrem de rar, fiecare trebuie invatat si cunoscut foarte bine.

In general, exista 3 tipuri de semne de circulatie, care sunt categorisite dupa forma: Triunghiulare, rotunde sau cu forme mai deosebite. In general, cele triunghiulare sunt folosite pentru atentionare, cele rotunde interzic anumite lucruri iar cele cu forme deosebite ofera diverse informatii utile soferilor.

De unde poti invata semnele de circulatie?

Exista foarte multe variante de a invata semnele de circulatie. Poti opta pentru carti special scrise pentru acest lucru, pentru rezolvarea unui chestionar drpciv, care automat te vor invata si semnificatia semnelor de circulatie sau pentru citirea legislatiei. Aceasta ultima varianta o poti gasi si pe www.odat.ro, cu fiecare semn explicat pe intelesul tuturor.

De ce semne trebuie sa tii cont in momentul in care dai examenul de soferi?

In momentul in care dai examenul de la sala, trebuie sa acorzi atentie maxima tuturor semnelor de circulatie, deoarece intrebarile pot veni din absolut orice domeniu.

In momentul in care dai examenul de la oras, trebuie sa iti focusezi atentia asupra semnelor extrem de importante, care daca sunt omise, iti pot periclita promovarea:

Semafoare. In momentul in care stai la un semafor, stai tot timpul cu ochii pe el. Fiecare semafor are propria temporizare si sunt sanse sa se schimbe culoarea cand nici nu te astepti si sa pici examenul;

Semne de prioritate. Foarte importante intr-un examen. Neacordarea de prioritate te va obliga sa dai examenul si a doua oara;

Semne de stop sau de interzis. Acorda atentie maxima semnelor care iti spun unde anume sa te opresti sau unde anume nu ai voie sa te opresti. Politistul din dreapta nu va ezita sa te pice examenul daca nu le respecti intru totul;

Semnele de viteza. De asemenea, sunt semne foarte importante. Acorda-le atentie si respecta-le, pentru ca in felul acesta poti trece cu usurinta de examenul de soferi si poti sa ai ulterior un parcurs excelent in acest domeniu.